Десетки автомобили с миньори и енергетици се събират на паметника 

...
Десетки автомобили с миньори и енергетици се събират на паметника 
Коментари Харесай

Миньори блокират пътища в Старозагорско

Десетки коли с миньори и енергетици се събират на паметника  на Св. Иван Рилски в Раднево тази заран. Всички те са членове на новоучреденото съдружие с нестопанска цел „ Миньори и енергетици дружно “.

В 8,00 часа от мястото потегля провежда протестно автошествие. Участниците ще се насочат с колите си през града към Топлоелектрическа централа „ Брикел “- Гълъбово, където ще блокират придвижването за 45 минути и ще продължат по Автомагистрала Тракия към Птицекомбината в Стара Загора, където отново  ще блокират придвижването за 45 мин. След това ще  завършат митинга си назад в Раднево.

От неправителствената организация се афишират срещу Зелената договорка и за опазване на комплекс Марица изток. Станимир Георгиев, ръководител на новоучреденото съдружие, заключи настояванията:

1. Премахване на заплащанията на въглеродни излъчвания от централите в Маришкия басейн до създаване на цех за хващане на въглеродни излъчвания. Това ще даде конкурентоспособност за ценообразуването на ел. сила, добивана от въглищни Топлоелектрическа централа.

2. Изпълнение на концесионния контракт на Мини Марица Изток, като неразделна част от това да бъде рекултивация на земите в Комплекса, като една част от земите да остане земеделска земя, а останалата да бъде включена в горски фонд, както е по концесионен контракт.
3. Обявяваме се срещу излизането на битовия консуматор на свободния пазар, което ще докара до немислимо нарастване на цените и непостижими сметки за ток.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР